Egy könyvben csak annyi választ találhatsz, ahány kérdésed van

Karrierem meghatározó élményei közt több könyv is szerepel. Néhányukat többször is elolvastam az évek alatt, mindig mást és mást találva bennük. Az agyam mindig kiszűrte belőlük azt a gondolatot, amire épp szükségem volt. De mindig csak annyit tudtam megérteni belőlük, amennyit már megéltem a problémákból amikről szóltak. Külső gondolat csak azon segíthet aki már látja a problémát de még nincs jó megoldása.

A Good To Great erőt és hitet adott a legdurvább időszakban, a Drive segített a gépek után megérteni az embereket is, a Five Disfunctions of a Team pedig megmutatta azt az igazságot, amit nem akartam látni.

A legmókásabb történet mégis a Peopleware-hez kötődik. Történt egyszer, hogy meglátogatott a világ egyik legnagyobb technológiai cégének CTO-ja. Ahogy szokás, megmutattam az irodánkat is. Miután megnézte, felém fordult és megkérdezte: Peopleware, right? Köpni nyelni nem tudtam. Ugyanis ez volt az a könyv amit mindenkivel elolvastattam az irodánk kialakítása alatt. Úgy tűnik, hogy működött – és nem csak mi olvastuk a könyvet 🙂

Neked melyik könyv segített és mikor? #startupcoelho

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑