A céged a bevételeid és kiadásaid közti különbség. Tanulj meg alkudni mindenből.

Egy termék vagy szolgáltatás hiába zseniális, ha nem tudsz belőle több pénzt csinálni, mint amit ráköltesz.

Észre sem vesszük, de cégvezetőként folyamatos alku a munkánk. Alkudni kell a beszállítókkal, ezt mindenki sejti. Mikortól, mekkora összeg fölött? Mindig, előre is. Egy kérdést megér. Aki el akar neked adni valamit, az engedni is fog az árból.

Alkudni kell a vevőinkkel is, csak épp a másik irányba. Ellenállni az ő alkujuknak, nem megadni azonnal amit kérnek, megpróbálni megtalálni a felső határt, nemet mondani egy-egy próbálkozásra.

És alkudni kell a kollégákkal is. Nem csak a bérben, de az elvégzendő munkában is, minden nap. Mindenkitől csak egy kicsit többet elvárni, kérni, mint amit magától beletenne.

Én mindig utáltam alkudni. Szégyelltem a kérdést. Még azt hinnék, hogy nincs rá pénzem. Aztán cégként láttam, hogy egy jó beszerző mindenből tud 10-20-30% kedvezményt elérni. Mi a titkuk? Nem félnek alkudni. Mert tudják, hogy a másik fél eladni akar. Sok idő volt, mire elfogadtam, hogy ez egy fontos feladat vezetőként. Pár tanfolyam és némi gyakorlás sokat segített – nincs jobb gyakorlóterep, mint a török bazár.

Üdv mindenkinek Törökországból! #startupcoelho #nyaralás #török #riviéra

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑