Ha nem tudsz megbízni bennük, akkor nincs szükséged a csapatodra.

Ami egy cég működésének sokszor az útjába áll, az nem a pénz vagy az üzleti lehetőség, hanem a bizalom hiánya. Ahogy növekszik egy cég, úgy kerül a vezető egyre messzebb az alkalmazottak nagyjától. A mérettel elkerülhetetlenül nő a hierarchia szintjeinek száma. Ezért a cégvezetőnek meg kell tanulnia megbízni a vezetőiben, idővel a teljes többszintű vezetői rétegben. Még akkor is, ha lát, hall esetleges hibákat. Mert egy működő szervezetet nem egyesével, mindent a legfelsőbb szintről eldöntve lehet irányítani.

Ha teljes kontrollt akarsz, akkor ne akarj növekedni. Annál nincs jobban kontrollált rendszer, mint ha egyedül csinálsz mindent.

Ha növekedni akarsz, nem marad más, mint a csapat építése. Egy közvetlen beosztott, bármennyire is jó, legfeljebb 90%-ban fogja pont úgy csinálni, ahogy te csinálnád. Négy szintre tőled a hierarchiában szinte minden máshogy valósul meg, mint ahogy te elképzelted. De rengeteg minden meg tud valósulni egyszerre. Sokkal több, mint amire te magad képes lennél.

Egy cégben, csapatban nem a kezek hanem az együtt dolgozó agyak száma a meghatározó. Nem kontrollálni, hanem egy irányba állítani, egy célra fókuszálni kell őket. És hagyni, hogy dolgozzanak. #startupcoelho

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑