Mindenki rossz vezetőnek születik csak van aki továbbtanul.

Nem születünk jó vezetőnek. A legerősebb ösztöneink csupa rossz gondolatot sugallnak. Csak azáltal lehetünk jobb vezetők, ha megtanulunk azok lenni.

Nekem sem ment könnyen. Egyrészt nagyon kockán kezdtem, már tizenkilenc évesen csapatot vezettem. Másrészt szinte mindent rosszul csináltam. Kellett hozzá a következő húsz év, hogy rengeteg könyvből, tréningből és főleg személyes tapasztalatból merítve egyre jobb legyek benne.

Mindenki máshogy rossz vezető. Én konfliktuskerülő, emberi problémákat nehezen észrevevő, rosszul delegáló vezető voltam – és szörnyű manager. Talán az első lépés volt a legnehezebb – elfogadni azt, hogy én elsősorban nem szakember vagyok már, hanem vezető. És belátni, hogy nem vagyok még jó vezető és akarni, hogy jobb legyek.

Ami sokat segített, hogy olyan emberekkel sikerült körbevennem magam, akik nálam jobbak voltak. Így tőlük folyamatosan tanulva és egymást kiegészítve tudtunk növekedni.

A célom ezzel a sorozattal, hogy a hazai cégek vezetői egy picivel jobbak legyenek, picivel gyorsabban. Ha ezt segíteni tudom, akkor már megérte. #startupcoelho #arspoetica

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑