Egy cégnél az egyenlő bánásmód nem feminizmus, hanem józan paraszti ész kérdése.

Sok sztorit olvasni mostanság, hogy női vállalkozók sokszor milyen nehezen kapnak befektetést, női alkalmazottak előléptetést, azonos fizetést. Pedig szerintem ez nem bonyolult. Mindannyian bélrendszerrel hajtott esetlen kis hús-zsákok vagyunk, bármilyen is a nemünk, identitásunk, színünk. Nincs ideális vagy tökéletes nemiség, szín és forma – mind egyformán szép, esetlen és mókás egyszerre. Van rengeteg apró gyarlóságunk, vannak jó és rossz pillanataink. De a munkában ezek mind nem számítanak. Az számít, hogy hogyan dolgozunk egyedül és másokkal, mire inspirálunk, mit végzünk el, hova jutunk el együtt. Minden más magánügy. Láthatjuk, észrevehetjük, de a döntéseinket nem szabad, hogy befolyásolja. Ez nem született ösztön – ez tanult, tudatos önkontroll. Az, hogy erre a társadalom jelentős része még nem képes, az nagyon szomorú. Pedig logikusan mindenkinek az érdeke is lenne.

Hiszen az a cég, aki az alkalmazottak felét demotiválja, az a befektető, aki a lehetőségek felét figyelmen kívül hagyja, alulmarad a versenyben. Ha nem előbb, akkor utóbb. #startupcoelho

PS: Erről a témáról férfiként írni elég veszélyes terep. Pedig szerintem nagyon fontos lenne, hogy mi is nyíltan beszéljünk róla.

Egy cégnél az egyenlő bánásmód nem feminizmus, hanem józan paraszti ész kérdése.” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑