Ha egy befektető rossz ajánlatot ad neked? Az egy komisz befektető. Ha mindegyik rossz ajánlatot ad? Akkor talán nem velük van a baj.

Nagy igazság startup témában, hogy ne fogadjunk el egy rossz üzletet. De sokszor csak rossz üzletek közül választhat a startup, mert nem elég jó a portéka, amit árul, nem elég hihető a terv vagy nem elég hitelesek az alapítók. Vagy – ritkábban – nem elég jól árulják, nem tudják elmondani.

 

Az egyik portfólió cégem, akinek segítek, megkért, hogy rakjak össze nekik egy angyal befektetési kört. Én is beszálltam volna, ezért sikerült volna három másik angyalt is bevonni. Miután ez kezdett összeállni, ezen felbuzdulva egy hazai intézményi befektető is beszállt a versenybe. Így, hogy a csapatnak már két jó opciója is volt, egy nemzetközi csoport is felfigyelt rájuk és ajánlatot tett. Ilyen helyzetben mindig a startup kerül alkupozícióba, nagyon jó feltételeket tudtak maguknak kialkudni. Végül (nagyon helyesen) a külföldi csapat ajánlatát fogadták el. #startupcoelho

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑