Egy cég hosszú távon olyan lesz, amilyenek a tulajdonosai.

Jó vezetőként mindenki igyekszik a saját világképe szerinti legjobb céget építeni. De a legtöbb vezetőnek van főnöke, ha más nem, a tulajdonosok.

Ha jelentősen eltér a világképük, előbb-utóbb a folyamatos súrlódás felőrli a táplálékláncban lejjebb lévőt. Legyen szó HR vezetőről, csoportvezetőről vagy vezérigazgatóról. Ideig-óráig egy vezető beleállhat ebbe és megvédheti a csapatát, de hosszú távon ez nem fenntartható.

De ha a világképük egyezik, ha hasonlóan látják a cég jövőjét, akkor lelkesedésük, filozófiájuk belül a cégbe – olyan kollégákat vonzanak be és tartanak meg akik passzolnak hozzájuk.

Ezért érdemes minél jobban megismerni a céget, a vezetőit és a kultúráját mielőtt csatlakozunk hozzájuk. Erre a legjobb sztorit a Prezi alapítóktól hallottam. Amikor Árvai Péterrel egymásra találtak, mielőtt elindult volna a közös munka, két napot együtt töltöttek. Beszéltek mindenről – kivéve a munkát. Miután látták, hogy mennyire passzolnak, akkor kezdtek csak közösen dolgozni. Irigyeltem is őket ezért sokat. Talán az én életem is egyszerűbb lett volna, ha erre rászánok két napot annó, sok évvel ezelőtt. #startupcoelho

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑