Minden céget a belső kommunikáció tart egyben.

Amikor még alig huszonegy évesen a Nokiához kerültem sw fejlesztőként, akkor jót röhögtem azon, hogy a kockázatelemző meetingen felkerült legfontosabb rizikóként a kommunikáció.

Pár évvel később, már újra itthon, ahogy a kis cégünk átlépte a húsz-harminc főt, hirtelen minden kezdett elromlani. Addig mindenki mindig mindenről azonnal tudott. Egy épületben, egymáshoz közeli szobákban ültünk, amit nem beszéltünk meg a szobában, azt megbeszéltük cigizés közben. Egészen addig. De ahogy nőtt a csapat, ez egyre kevésbé működött. A csapattal együtt nőtt az információ mennyisége és komplexitása. Ami még fájóbb, hogy a személyes egy az egybe kommunikáció nem lineárisan, hanem exponenciálisan nő a csapatmérettel. Azaz muszáj volt újragondolni a belső kommunikációs csatornákat.

Minden megoldásunk csak egy-két évre oldotta meg a problémát. Ahogy nőtt a cég, minden nagyobb szintlépésnél a belső kommunikációhoz is hozzá kellett nyúlni. Ne feledjük: Az egyénekből a kommunikáció alkot csapatot. #startupcoelho

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑