Cégvezetőként ha gúzsba köt a felelősségtudat annak a cég issza meg a levét.

Gyorsan növekvő tech cégeket építettem egész karrierem alatt. A mai globalizált világban egy ilyen cég vagy felfelé vagy lefelé megy, csak az biztos, hogy gyorsan. Az egyik legkomplexebb témának mindig a felelősséget éreztem. A cégvezető többszáz vagy többezer család megélhetéséért felel. Mindeközben egy nagyon komplex sakkjátszmát játszik. Kevés adatból stratégiát tervez, próbálja megtippelni az eredményeket, kiszámíthatatlan kockázatokat vállal.

A paradoxon: Úgy lehet felelősen vezetni, ha el tudjuk felejteni a felelősséget. Aki előtt többszáz család lebeg, az nem mer kockáztatni. Anélkül pedig nem tud cselekedni, fejlődni és növekedni a cég. Néha vezetőként bele kell vágni egy merész tervbe, ami ha rosszul sül el, akkor sok családot érint majd. De ha nincs merész terv, akkor szinte biztos a bukás.

Ha tíz-száz millió euróról és többszáz munkahelyről van szó, akkor azt muszáj csak egy számként kezelni. Tudnunk kell a sakkjátszmára koncentrálni.

De bárhogy osztunk és szorzunk, végül ott van a súlya minden meghozott döntésnek. És amikor egy nap nyolcvan embert kellett egyszerre elküldeni, akkor bármennyire logikus és szükséges volt a cég túléléséhez, azért csak nem aludtam hetekig. #startupcoelho

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑