Sokszor egy rossz döntés is jobb mint egy nemdöntés.

Vezetői éveimet egy barátom úgy foglalta össze, hogy az volt jó benne, hogy ha rosszul is döntöttem néha, de legalább döntöttem és konzisztensen tettem azt. Ugyanis egy rossz döntést legtöbbször meg lehet változtatni, ha kiderül, hogy rossz. A toporgás és döntésképtelenség viszont hosszú időre megbénítja a céget.

Emlékszem persze rossz példára is. Sok éve a mobil fejlesztés kapcsán a vezetői csapatban nem volt egyetértés az akkor még piacvezető Symbian mobil operációs rendszert illetően. A Nokia és Ericsson még komoly piaci tényező volt, de már az iPhone és Android kezdett beindulni. Mivel nagyon nem értettünk egyet és túl informális volt a döntési folyamatunk, ezért pár hetente változott a döntés, ahogy billegtek a hatalmi viszonyok. Lesz Symbian verzió. Nem lesz Symbian verzió. És a fejlesztőcsapat hetente kapott új prioritást és irányt. Ez a huzavona felőrölte a csapat idegeit és lassította a fejlesztéseket. Végül néhány felmondás is lett belőle.

Amit ebből tanultam, hogy néha el kell dönteni hogy miben hiszünk. Ha hetente változik, akkor az nem lett eldöntve. És csak akkor változtassuk meg, ha kiderült, hogy rossz döntés volt. Kevés rosszabb irány van, mint a hetente változó irány. #startupcoelho

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑