Mindenki zseniális, de értéket az teremt aki máshogy zseniális mint az átlag.

Kisbabánkat nevelve újfent lenyűgöznek a hétköznapi csodák. Hogy tudunk járni, beszélni, elkapni egy labdát. Minden ember zseniális. És lenyűgöz az is, hogy bár a ‘hardver’ mennyire azonos és a cselekedeteink is többé-kevésbé hasonlóak, mégis mennyire más ‘szoftver’ fut a fejünkben. Viszont aki ugyanúgy működik mint mindeki más, azt már nem tekintjük zseniálisnak.

Csak azt tekintjük zseniálisnak, aki máshogy kattog belül. Bár a legtöbb hétköznapi helyzetben szinte ugyanúgy viselkednek, néhány dolgoban mégis egészen eltérőt alkotnak. Ők azok, akik egy-egy technológiai, kultúrális, üzleti logikát, bevett szokást átlépve valami újat, izgalmasat, szokatlant alkotnak. Eltérő világlátásuk miatt ők sokszor kicsit furának tűnhetnek. Néha egészen elveszettnek a világban. De ha tudsz olyan csapatot építeni, ami őket befogadja, akkor csodákra képesek. Nem ők lesznek azok, akik a házirendet maximálisan teljesítik, akiket könnyű megregulázni, nem lesznek a szabálykövetés bajnokai.

Az előző cégemben számos csodabogárnak teremtettünk otthont, cserébe ők világraszólóvá tették amit csináltunk. Számomra az inkluzív, rugalmas, befogadó cégkultúra erről is szól, nem csak a nemi egyenjogúságról. #startupcoelho

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑