A munkakörök és folyamatok precíz kijelölése felmenti az alkalmazottat a gondolkodás és a cégszintű eredményesség terhe alól.

Egy változó piacra célzó vagy éppen piacot váltó szervezet legnagyobb ellensége a saját folyamatai, berögzült szokásai. A változó időkre rugalmas szervezet kell. Csakhogy a rugalmasság kulcsa az ember ereje, az alulszabályozottságból eredő gondolkodási kényszer, a kijelölt munkakörök hiánya és a saját hatáskörön túllépő problémamegoldás. A rugalmasságot a cégek nem kényelemre, hanem hatékonyságra és kiszámíthatóságra cserélik ahogy felnőnek.

A cég amit vezettem többször is váltott irányt jelentősen, újabb piacokra váltva. Én mindig bizonytalannak láttam a jövőt és az egyre növekvő szervezetet a káosz szélén tartva igyekeztem a rugalmasságát fenntartani. De ahogy a cég megtalálta a stabilnak látszó piacát, nőtt és komolyodott a szervezet, úgy vált elkerülhetetlenné a folyamatok kialakítása és a működés kőbe vésése. Ami hatékonyabbá tette a szervezetet, egyszerűbbé mindenki munkáját és egyre kevésbé rugalmassá a szervezetet a változásra.

De vajon hogyan válik újra rugalmassá egy világcég? Egy Microsoft? Hogyan tudja évtizedek alatt kialakult szabályait felrúgni és újra szabadon, rugalmasan reagálni egy ismeretlen, változó piacra? #startupcoelho

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑