Az egyik legvégesebb erőforrás egy cégnél a felsővezetők figyelme.

Egy cégvezető és felsővezetői csapata nem tud egyszerre végtelen dologra figyelni. Ez azt is jelenti, hogy nagyon meg kell válogatni a csatákat amiket megvívunk és azokat amiket elengedünk. Ehhez fontos a termék portfólió tisztán tartása és az ügyfelek megválogatása is, de a csapatban sem mindig éri meg egyetlen kolléga megmentésébe számolatlanul ölni az időt. Ha valami folyamatos vezetői figyelmet és munkát igényel, akkor az minden más tevékenységtől veszi el az időt és energiát.

Néha érdemes a vezetői figyelemre mint olyan devizára vagy nyersanyagra gondolni, amiből véges készletünk van.

Vezérigazgatóként tízszer annyi mindent akartam kitalálni és megvalósítani, mint amennyi vezetői figyelem rendelkezésre állt. Az egész csapatot arra hajtottam, hogy többet és többet tegyünk. Ez néha ahhoz vezetett, hogy nagyon sok változás csak félig lett kitalálva, előkészítve és esetleg végül emiatt be sem lett vezetve. Ez nem csak pazarlás volt, de sok frusztrációt is okozott.

Néha pár állóháború is vitte az időt, amiket jobb lett volna elegánsan átlépni vagy bármi áron lezárni. Legtöbbször nem a nagy és fontos dolgok viszik el a figyelmünk nagyját, hanem a kicsi, lezáratlan, kellemetlen ügyek. #startupcoelho

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑