If you can’t change the people, change the people.

(Ha nem sikerül megváltoztass egy embert, akkor cseréld le.) Ez a mondás évekig zakatolt a fejemben és nem tudtam elfogadni, befogadni. Olyan hidegnek és könyörtelennek hangzott. De azt hiszem, lassan megértettem és elfogadtam.

Nem hiszem, hogy egy cégnek örökbe kell fogadnia a munkatársait. Nem hiszem, hogy egy munkaviszony örökké kell tartson. Jó esetben persze mindenkinek előnyös, ha minél tovább tart. De ahogy egy ember sem állandó és változatlan, úgy egy cég sem az. Változnak az elvárások, a csapat, a piac. Ezért néha szükség van arra is, hogy a munkavállalók is változzanak. (Vagy éppen arra lenne szükség, hogy ne változzanak és mindörökké ugyanazt ugyanúgy csinálják.) Ilyenkor vezetőként az ember végigpróbálja az eszköztárát – bármilyen gazdag vagy szegényes is legyen az. És ha ez sem segít, akkor nehezen, de rá kell vennie magát a legnehezebb vezetői feladatra, az elbocsátásra.

Ahogy egy motoros túrán, úgy egy házasságban és egy munkaviszonyban is – vagy együtt vesszük be a kanyarokat, vagy eltávolodunk egymástól. És kanyarok mindenképpen lesznek. #startupcoelho

Leave a Reply

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑